11 Temmuz 2015 Cumartesi

BUZDOLABI ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ



DOĞA

Öncelikle satın alacağınız ürün ne olursa olsun, üretiminde insana, doğaya ve çevreye  en az zarar verilmiş olan bir ürünü almanız önemlidir. Biz bunu denetler ve talep edersek firmalar da buna mecbur kalacaklardır. En önemli konu budur. Birinci Öncelik : Zarar Vermemektir.

Bir elektronik veya beyaz eşyadan ikinci en büyük beklentimiz : Sağlam olması yani Bozulmamasıdır. 

  • Geniş ve kullanışlı, az elektrik tüketen, sesi az ( dB’i az ), içindeki gıdaları çok uzun süre taze tutsun ve BOZULMASIN yeter

  • Sağda ve solda en az 6 santim, üstte en az 9 santim boşluk olmalı.

  • Elektrik faturasının 3’te biri buzdolabına ait olabilir. Bu da  Yılda 100-200 lira arası fark olabilir ( az değil )
  • A+++ olsun

  • Sürekli çalışacak bir cihaz olduğu için en önemli konuların başında dB gelir bence. Sesi dB'i düşük olsun, sesi az bir şekilde çalışsın. Çünkü buzdolabı SÜREKLİ çalışan bir cihazdır. Sesi yüksekse kafanız rahat etmez. Bir de sürekli çalıştığı için elektrik sarfiyatı düşük olsun ki ay sonu farkı farketmeyin.

  • No frost : Kuru havayla soğutma ( frost don demek, no frost, don yok demek, buzlanma yok yani )

  • Parmak izi yapmayan inox ( yapanı da mı var ) tercih edilebilir. ( İnox rengi  : metalik renkli olanlar )

  • Cihazın elektrik bağlantısı toprak hattı olan prize takılmalı

  • Kapı içi manyetik bantları ayda bir yıkanmalı

  • Yemek ve yiyecekler açık konmamalı, kapaklı konmalı dolabın içine, sıvı ànemàortamda dolaşır àkompresör daha fazla çalışır à daha fazla elektrik sarfiyatı.

  • Buzluktan çıkardığınızı alt bölmeye koyun ( enerji tasarrufu ) böylece çözünürken alt bölmeyi soğutarak elektrik tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır.

  • Alt bölme 4 C derece, buzluk – ( 18-20 ) standardı böyle. Bunları yine sorabilirsiniz.

  • İonizer : Gıdalarda küf oluşumunu önlüyor

  • Kahvaltılık gözü : Kişiden kişiye değişir, bazısı bunu isteyebilir.

  • Sebze- meyve gözü raylı olsun denilebilir. ( Tercihen )

  • Buzdolabına sıcak yiyecek/içecek konulmamalı ( Enerji tasarrufu )

  • Kapalı kapta koy ( kkk ) : 3K kuralı , buzdolabına yiyecek ve içecekleri kapalı bir şekilde koyun, üstü açık olmasın. Yoksa dolabın içinde dolaşan hava yiyeceklerin içine siner. İstenen bir durum olmayabilir.

  • Sıcak yerlerin yanına buzdolabı koymayın ( fırın, ocak, güneş alan yer vs. )

  • Sıvı yiyeceklerin üstü kapatılmalıdır aksi takdirde kompresör daha fazla çalışır

  • Elektrik kesintisi ve diğer arızalarda saklama süresi bir özelliktir. Satıcıya sorun : Elektrik kesildiğin ne kadar saat içindeki yiyecekleri koruyabiliyor.
  • Kişi başı 100-120 litreden hesapla, 4 kişi için 480 litrelik buzdolabı ediyor

  • Anti bakteriyel özelliği kokuyu da önleyebilir.

  • Standart dolap yerleri 70 santim olarak planlanmıştır.

  • Yazlık için daha küçük bir dolap. ( sürekli yaşamadığınız için ) ( İhtiyacınıza göre buzdolabı alın )

  • Cam raf mı, telli raf mı ??? : Kendi kullanım alışkanlıklarınız, veya kullanım kolaylıklarını düşünerek karar verebilirsiniz.

  • Sharp tavsiye ediliyor fakat teknik servisi, servis ağı yaygın mıdır, bulunduğunuz ilde durumu nasıldır, öğrenmek gerekir.
  • Arçelik : Servis avantajı vardır
  • Buzdolabında servis ağı önemli, bozulduğunda 2 günde çare olmalılar yoksa rezillik… özellikle buzdolabında servis ağı ve kalitesi önemli
  • Altus, Arçeliğin alt markası. Daha uygun fiyatlı sanırım. Fakat kalitesi de düşüyordur heralde aynı oranda.
  • Electrolux ( İsveç malı ) Servisi nasıl ? : Bulunduğunuz yere göre değişir. Servisi varsa iyi peki ya yoksa.
  • Arçelik öne çıkıyor.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder