12 Temmuz 2015 Pazar

FIRIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

DOĞA

Öncelikle satın alacağınız ürün ne olursa olsun, üretiminde insana, doğaya ve çevreye  en az zarar verilmiş olan bir ürünü almanız önemlidir. Biz bunu denetler ve talep edersek firmalar da buna mecbur kalacaklardır. En önemli konu budur. Birinci Öncelik : Zarar Vermemektir.

Bir elektronik veya beyaz eşyadan ikinci en büyük beklentimiz : Sağlam olması yani Bozulmamasıdır. 

ENERJİ SINIFI

Mikrodalga fırının gücü 700 watt ile 1450 watt arasında değişir. Fırın çok elektrik harcayan bir cihaz olduğundan öncelikle A enerji sınıfı olsun. Elektrik çarpmasına veya sıcaklıktan kaynaklanan yanmalara sebebiyet vermemek için de elektrik ve ısı yalıtımının sağlam olması A sınıfı izolasyona sahip olması gerekir.

FIRIN KAPAĞI

Cam kapak, pişen yemeği açmadan görmemizi sağlıyor. “Mikrodalga dıştan içe doğru pişirmiyor, direk içten ısıtıyor”  Mikrodalga fırın alınacaksa kapağın metal olması elektromanyetik radyasyonun dışarı sızmasını önlüyor.

İÇ MALZEMESİ

Öncelikle mikrodalganın malzemesi paslanmaz çelik olsun. Bazı modellerde alt rezistans, üst rezistans ve bazılarında arka rezistans bulunuyor. Bunlar birlikte veya tek tek çalışıp pişirme yapabiliyor. Rezistansların kolaylıkla sökülebilir olması gerekiyor ki bozulma durumunda rahatlıkla çıkarılabilsin. Fanlı modeller avantajlı. Fan sayesinde sıcaklık fırının içine eşit dağılır ve yiyeceğimiz eşit pişer.  ( turbo fırın ) Fırının içindeki tepsinin kıvrımları sert olmamalı ki, yapışma durumunda kolaylıkla temizlenebilsin, tepsi ya düz veya yumuşak geçişli çizgilere sahip olmalı. ( pişirme alanı pürüzsüz olmalı )  Fırının iç kısmı tek parça SAC' tan olsun, 2 sac kullanılması durumunda aradaki SAC 'ta kir oluşuyor ve ayrıca fırını açıp tabanına bastırdığınızda esnememesi gerekiyor.

BOSCH Turbo fırınları alınabilir fırınlardan. Tabi ki modeli de bulmanız gerekiyor. Markayı buldunuz, modeli buldunuz, satın alacağınız satıcıyı seçin ve fırınınızı alın.

1 yorum: